färsbiff med tapenadepotatis, balsamicosky och ugnsbakad rödlök
färsbiff med tapenadepotatis, balsamicosky och ugnsbakad rödlök
Portionsräknare
Portioner:
st
Portionsstorlek:
g
Netto: 4000 g
När antalet portioner eller portionsstorleken ändras, ändras inte tillagningstiderna och vissa av ingredienserna. Var noga vaksam, utöver tilllagningstiderna, på mängden kryddor och beredningshjälpmedel (t.ex. frityrolja eller vatten).
- 1 kgFÄRSBIFF KYCKLING/NÖT, 50 G, SE (Art.nr: 800472)
- 0 Basilika till garnering
Ugnsbakad rödlök
- 10 stRödlökar, små
- 0 Havssalt
Balsamicosky
- 1,5 hgLITHELLS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 7964)
- 2 mskSmör
- 5 mskFarinsocker
- 4 dlRött vin eller vatten
- 3 mskBalsamvinäger
- 2 mskSoja
- 40 gMaizenamjöl
- 0 Salt
- 0 Peppar
Tapenadepotatis
- 1,5 kgPotatis skalad
- 4 mskTapenade
1. Värm biffarna enligt anvisning på förpackningen.
Ugnsbakad rödlök:
1. Dela lökarna på mitten. Ställ dem på ett bleck, ev. på havssalt, med snittytan uppåt.
2. Baka i 150° i ca 30 minuter tills de är mjuka.
Balsamicosky:
1. Smält smör och socker till en karamell.
2. Slå på fond, vatten och vin. Låt koka 10 minuter.
3. Tillsätt vinäger och soja och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt eventuellt mer socker och vinäger.
5. Red av med maizena eller smör.
Tapenadepotatis:
1. Koka potatisen enligt anvisning på förpackningen.
2. Slunga den i tapenade.
Servera biffen med sky, tapenadepotatis och ugnsbakad rödlök. Garnera med basilika.
Näringsvärde
Per portion
Energi (kJ)
1957.6 kJ
Energi (kcal)
466.1 kcal
Fett
19.5 g
Kolhydrater
50.7 g
Protein
18.8 g