färsbiff med tapenadepotatis, balsamicosky och ugnsbakad rödlök

Portionsräknare

Portioner:
st
Portionsstorlek:
g
Netto: 4000 g
När antalet portioner eller portionsstorleken ändras, ändras inte tillagningstiderna och vissa av ingredienserna. Var noga vaksam, utöver tilllagningstiderna, på mängden kryddor och beredningshjälpmedel (t.ex. frityrolja eller vatten).
  • 1 kg
    FÄRSBIFF KYCKLING/NÖT, 50 G, SE (Art.nr: 800472)
  • Basilika till garnering

Ugnsbakad rödlök

  • 10 st
    Rödlökar, små
  • Havssalt

Balsamicosky

  • 1,5 hg
    LITHELLS, KÖTTFOND MÖRK (Art.nr: 7964)
  • 2 msk
    Smör
  • 5 msk
    Farinsocker
  • 4 dl
    Rött vin eller vatten
  • 3 msk
    Balsamvinäger
  • 2 msk
    Soja
  • 40 g
    Maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar

Tapenadepotatis

  • 1,5 kg
    Potatis skalad
  • 4 msk
    Tapenade

1. Värm biffarna enligt anvisning på förpackningen.
Ugnsbakad rödlök:
1. Dela lökarna på mitten. Ställ dem på ett bleck, ev. på havssalt, med snittytan uppåt.
2. Baka i 150° i ca 30 minuter tills de är mjuka.
Balsamicosky:
1. Smält smör och socker till en karamell.
2. Slå på fond, vatten och vin. Låt koka 10 minuter.
3. Tillsätt vinäger och soja och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt eventuellt mer socker och vinäger.
5. Red av med maizena eller smör.
Tapenadepotatis:
1. Koka potatisen enligt anvisning på förpackningen.
2. Slunga den i tapenade.
Servera biffen med sky, tapenadepotatis och ugnsbakad rödlök. Garnera med basilika.

Näringsvärde

Per portion

Energi (kJ)

1957.6 kJ

Energi (kcal)

466.1 kcal

Fett

19.5 g

Kolhydrater

50.7 g

Protein

18.8 g